HET RIJPINGSPROCES VAN EEN VIJVER
Wanneer het ecosysteem van een vijver "rijp" en in balans is, is het water doorgaans helder en gezond voor vissen en planten.
Dit "rijpingsproces" is het werk van de micro-biologische en chemische eigenschappen van het water.
Microbe-Lift Barley Straw produkten helpen het rijpingsproces van het vijverwater met natuurlijke chemicaliën, net zoals een pure
bergstroom door de jaren heen rijpt door de toevoeging van natuurlijke afbraakprodukten van bomen, planten, etc. Deze natuurlijke
afbraakprodukten bevatten vaak humuszuur, fulvozuur en organische zuren die de natuurlijke eigenschap hebben om inorganische
stoffen te binden, zodat deze concentraties niet te hoog worden en zo het ecosysteem van de vijver uit balans brengen. Ook kunnen
deze substanties bijdragen aan de natuurlijke zuivering van de vijver door het langzaam vrijkomen van waterstof peroxide wanneer ze
met zonlicht reageren. De waterstof peroxide wordt in zo'n lage concentraties gemaakt dat het water wordt gezuiverd zonder
schadelijke effecten voor het vijverleven. Het binden van de inorganische stoffen in samenwerking met de micro-biologische kringloop
zorgt voor een stabiel natuurlijk ecosysteem in uw vijver!